Nieuws

Doneeractie bronzen beeld Thijsse bij Stadzigt Naardermeer


Wassen beeld van hoofd van Jac. P. Thijsse.

Update 23 maart: Het beoogde bedrag is gedoneerd! Met Fransien Jongmans ben ik, op vrijwillige basis met Natuurmonumenten, aan een project bezig dat de biodiversiteit op het erf van Stadszigt vergroot. In het kort gezegd wordt het een van de 'Greenspots' van Noord Holland; Steen eruit, groen erin! Vanaf het terrein vertrekken de rondvaartboten over het Naardermeer en er is een gasterij en klein bezoekerscentrum waar we Jac. P. Thijsse een ereplek willen geven. Hij heeft voorkomen dat het Naardermeer de vuilstortplaats van Amsterdam werd en was betrokken bij de oprichting van Natuurmonumenten dat hier zijn eerste natuurgebied verwierf.

Van bevriende natuurliefhebber/kunstenaar Peter Bulsing kregen wij geheel belangeloos een wassen beeld van de kop van Thijsse aangeboden en wat zou nou leuker zijn dan dat we dat zouden kunnen laten afgieten in brons en op een mooie plek in de buurt van zijn geliefde Naardermeer kunnen neerzetten!

Doneeractie

We hebben dus geld nodig voor het laten maken van een siliconenmal; daarin wordt het brons gegoten en daarna moet het beeld afgewerkt en gepatineerd worden door de bronsgieter/kunstenaar en op een sokkel gezet. Helpen jullie mee met de verwerkelijking van dit prachtige beeld en plaatsing op deze plek? Er volgt in het late voorjaar een feestelijke opening van het terrein waar jullie natuurlijk voor uitgenodigd worden als het virus dan enigszins onder controle is natuurlijk! Doneren kan hier.

Hartelijk dank, Thijn, Fransien en Peter

Ps; mocht het onverhoopt niet lukken het bedrag bij elkaar te krijgen dan krijgt iedereen zijn/haar inleg natuurlijk terug!

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!