top of page

Artikel

Doneeractie bronzen beeld Thijsse bij Stadzigt Naardermeer


Wassen beeld van hoofd van Jac. P. Thijsse.

Update 23 maart 2021:

Het beoogde bedrag is gedoneerd!

 

Fransien Jongmans en Thijn Westermann werken met Natuurmonumenten aan een project dat de biodiversiteit op het erf van Stadszigt vergroot. In het kort gezegd wordt het een van de 'Greenspots' van Noord Holland; Steen eruit, groen erin!


Vanaf het terrein vertrekken de rondvaartboten over het Naardermeer en er is een gasterij en klein bezoekerscentrum. Het is de bedoeling dat hier een ereplek komt voor Jac. P. Thijsse. Hij heeft voorkomen dat het Naardermeer de vuilstortplaats van Amsterdam werd en was betrokken bij de oprichting van Natuurmonumenten dat hier zijn eerste natuurgebied verwierf.

Natuurliefhebber/kunstenaar Peter Bulsing heeft belangeloos een wassen beeld van de kop van Thijsse aangeboden. Wat zou nou mooier zijn als we dit kunnen laten afgieten in brons en op een mooie plek in de buurt van zijn geliefde Naardermeer neerzetten!

Doneeractie

Er is dus geld nodig voor het laten maken van een siliconenmal; daarin wordt het brons gegoten en daarna moet het beeld afgewerkt en gepatineerd worden door de bronsgieter/kunstenaar en op een sokkel gezet. Helpen jullie mee met de verwerkelijking van dit prachtige beeld en plaatsing op deze plek? Er volgt in het late voorjaar een feestelijke opening van het terrein waar jullie natuurlijk voor uitgenodigd worden als het virus dan enigszins onder controle is natuurlijk! Doneren kan hier.


Ps; mocht het onverhoopt niet lukken het bedrag bij elkaar te krijgen dan krijgt iedereen zijn/haar inleg natuurlijk terug!

Commentaires


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page