Doneeractie bronzen beeld Thijsse bij Stadzigt Naardermeer


Wassen beeld van hoofd van Jac. P. Thijsse.

Update 23 maart: Het beoogde bedrag is gedoneerd! Met Fransien Jongmans ben ik, op vrijwillige basis met Natuurmonumenten, aan een project bezig dat de biodiversiteit op het erf van Stadszigt vergroot. In het kort gezegd wordt het een van de 'Greenspots' van Noord Holland; Steen eruit, groen erin! Vanaf het terrein vertrekken de rondvaartboten over het Naardermeer en er is een gasterij en klein bezoekerscentrum waar we Jac. P. Thijsse een ereplek willen geven. Hij heeft voorkomen dat het Naardermeer de vuilstortplaats van Amsterdam werd en was betrokken bij de oprichting van Natuurmonumenten dat hier zijn eerste natuurgebied verwierf.

Van bevriende natuurliefhebber/kunstenaar Peter Bulsing kregen wij geheel belangeloos een wassen beeld van de kop van Thijsse aangeboden en wat zou nou leuker zijn dan dat we dat zouden kunnen laten afgieten in brons en op een mooie plek in de buurt van zijn geliefde Naardermeer kunnen neerzetten!

Doneeractie

We hebben dus geld nodig voor het laten maken van een siliconenmal; daarin wordt het brons gegoten en daarna moet het beeld afgewerkt en gepatineerd worden door de bronsgieter/kunstenaar en op een sokkel gezet. Helpen jullie mee met de verwerkelijking van dit prachtige beeld en plaatsing op deze plek? Er volgt in het late voorjaar een feestelijke opening van het terrein waar jullie natuurlijk voor uitgenodigd worden als het virus dan enigszins onder controle is natuurlijk! Doneren kan hier.

Hartelijk dank, Thijn, Fransien en Peter

Ps; mocht het onverhoopt niet lukken het bedrag bij elkaar te krijgen dan krijgt iedereen zijn/haar inleg natuurlijk terug!

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.