Winnend ontwerp aardhuis


Rens en Milèna, uit groep 7 van de Sint Vitus-school in Bussum, zijn de winnaars geworden met hun ontwerp 'aardhuis' voor de duurzame wijk van de toekomst! Zij kregen vrijdag jl. uit handen van Miel Janssen van energiecoöperatie Wattnu de beker met hun winnende ontwerp uitgereikt.


"Milèna en Rens hadden het beste verhaal én de beste uitwerking van hun 'aardhuis'. Ze hadden aan alles gedacht: een mooie oplossing voor regenwater, goede ideeën voor energie met diverse energie-bespaar-oplossingen en hergebruik van oude materialen. Bovendien hebben ze goed en zelfstandig samengewerkt. En hadden ook gewoon de meeste stemmen!", aldus Miel.

Dit onderwijsproject maakt deel uit van de reizende tentoonstelling Kompas op Groen en is mede tot stand gekomen door onze werkgroep duurzaam onderwijs. Neem vooral contact op als je een dergelijk project op jouw school wilt uitrollen.Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.