top of page

Artikel

Buurvrouwen vergroenen de buurt

2 vrouwen planten groen
Rietje en Truus beplanten de geveltuin.

Sinds negen maanden wonen Truus van Velsen en Rietje Visser aan de Nieuwe Spiegelstraat in Bussum. Op de prachtige plek van het oude Bensdorp-terrein. Truus heeft zich meteen aangemeld als zwerfvuilambassadeur en na kennismaking met buurvrouw Rietje zijn ze zich samen ook hard gaan maken voor vergroening van de buurt. 


Truus heeft de boomspiegel tegenover haar huis (hoek Nieuw Hilversumseweg/Nieuwe Spiegelstraat) geadopteerd. Dat heeft ze via de gemeente aangevraagd omdat het gemeentelijk eigendom is. Als de plantjes onder de boom het goed doen, gaat ze ze stekken en planten in zoveel mogelijk boomspiegels bij haar in de straat zodat de buurt steeds groener wordt.


Meer groen = minder zwerfafval

Met buurvrouw Rietje heeft Truus achter en naast hun huizen een geveltuin aangelegd met prachtige plantjes. Het verschil merkten ze meteen: meer groen betekent minder afval! En dan hebben we het nog niet eens over het vele malen gezelliger en mooier uitzicht! De dames laten het hier niet bij. Ze zijn druk bezig de buren ook te overtuigen schoner en groener door het leven te gaan. 


In het kader van de start van de campagne Gooise Meren Schoon & Groen hebben zij de eerste plantjes gekregen. En die werden natuurlijk meteen in de geveltuin geplant. Vanaf het eerste moment zijn deze fantastische vrouwen ambassadeurs voor een mooie, groene en vooral schone omgeving!


Opruimmaterialen in bruikleen en gratis plantjes

Vind je dit een inspirerend verhaal en denk je: 'dat wil ik nou ook'? Word dan ook zwerfvuilambassadeur. Een afvalknijper en veiligheidshesje krijg je van ons. En als je een stukje groen bij jou in de straat adopteert, krijg je ook een aantal wilde, inheemse plantjes.

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page