top of page

Artikel

Energiecoach Junior weer aan de slag


Leerlingen van groep 5, 6 en 7 van de Sint Vitusschool in Bussum brachten vorige week een bezoek aan de interactieve en kleurige tentoonstelling Kompas op Groen een initiatief van Wilbert van Waes. De leerlingen volgden, onder begeleiding van energiecoaches van energiecoöperatie Wattnu, een tijdreis en leerden in een interactief opdrachtcircuit alles over energie vroeger, nu en in de toekomst. Van echte turf, steenkool, een kolenkit en doofpot tot energiemeters en isolatiehuisjes. Ook zijn zij creatief aan de slag gegaan met het onderwerp en maken zij voor thuis een energieplan met familie of bekenden. Hun inspirerende eindwerkstukken zijn na de meivakantie te zien in de Broedplaats Gooise Meren/De Groene Ruijter in Bussum Zuid.


Een greep uit de mooie ontwerpen voor de toekomst: een park met energieleverende schommels, ... Ze mogen zich straks ook nog Energiecoach Junior noemen, met certificaat! De eerste certificaten Energiecoach Junior werden in november aan leerlingen van basisschool De Hoeksteen uitgereikt. Gelukkig kunnen leerlingen in Gooise Meren weer aan de slag met dit mooie project. De jeugd heeft de toekomst! Meer informatie of je school/klas opgeven voor dit project? Kijk op: www.wattnu.org/projecten/energie-educatie of www.wattnu.org/energiecoachjunior


Kompas op Groen is een samenwerking tussen de werkgroep Kompas op Groen, Energiecoöperatie Wattnu, UITEN creatieve educatie en Omgevingseducatie Gooi, Vecht en Eemstreek. Het project is mede mogelijk gemaakt door onze beweging, de gemeente Gooise Meren en Rabobank Gooi en Vechtstreek.


Foto: Omgevingseducatie.


Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page