Energiecoach Junior weer aan de slag


Leerlingen van groep 5, 6 en 7 van de Sint Vitusschool in Bussum brachten vorige week een bezoek aan de interactieve en kleurige tentoonstelling Kompas op Groen een initiatief van Wilbert van Waes. De leerlingen volgden, onder begeleiding van energiecoaches van energiecoöperatie Wattnu, een tijdreis en leerden in een interactief opdrachtcircuit alles over energie vroeger, nu en in de toekomst. Van echte turf, steenkool, een kolenkit en doofpot tot energiemeters en isolatiehuisjes. Ook zijn zij creatief aan de slag gegaan met het onderwerp en maken zij voor thuis een energieplan met familie of bekenden. Hun inspirerende eindwerkstukken zijn na de meivakantie te zien in de Broedplaats Gooise Meren/De Groene Ruijter in Bussum Zuid.


Een greep uit de mooie ontwerpen voor de toekomst: een park met energieleverende schommels, ... Ze mogen zich straks ook nog Energiecoach Junior noemen, met certificaat! De eerste certificaten Energiecoach Junior werden in november aan leerlingen van basisschool De Hoeksteen uitgereikt. Gelukkig kunnen leerlingen in Gooise Meren weer aan de slag met dit mooie project. De jeugd heeft de toekomst! Meer informatie of je school/klas opgeven voor dit project? Kijk op: www.wattnu.org/projecten/energie-educatie of www.wattnu.org/energiecoachjunior


Kompas op Groen is een samenwerking tussen de werkgroep Kompas op Groen, Energiecoöperatie Wattnu, UITEN creatieve educatie en Omgevingseducatie Gooi, Vecht en Eemstreek. Het project is mede mogelijk gemaakt door onze beweging, de gemeente Gooise Meren en Rabobank Gooi en Vechtstreek.


Foto: Omgevingseducatie.


Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.