Fairtrade wedstrijd: ontwerp je eigen Tony's Chocolonely feestwikkelGooise Meren is dit jaar opnieuw tot Fairtrade gemeente uitgeroepen. Om dat te vieren schrijft het Fairtrade team Gooise Meren een tekenwedstrijd uit onder basisschool leerlingen. De winnende tekening komt op de wikkel van een echte Tony's Chocolonely. De winnaar mag de nieuwe reep aanbieden aan de burgemeester van Gooise Meren en krijgt een aantal repen om zelf uit te delen. Alle reden om mee te doen dus!

Waar denk jij aan bij Fairtrade (chocolade)?

Iedereen van groep 1 tot en met groep 8 mag meedoen. De tekening moet over fairtrade gaan, ofwel een eerlijke wereld. De vraag die je moet beantwoorden in je tekening: Waar denk jij aan bij fairtrade (chocolade)?


Hoe doe je mee?

Het tekenblad om mee te doen met de tekenwedstrijd kun je onder dit stukje downloaden. Teken jouw mooiste fairtrade wikkel en lever de tekening uiterlijk 11 juni in bij de Wereldwinkel in Bussum. Je kunt de tekening ook inscannen en mailen aan: info@fairtradegooisemeren.nl Vergeet niet om je naam, mailadres, telefoonnummer, leeftijd en school erbij te zetten.


Jury - wie kiezen de mooiste tekening? Kinderen van een school in Gooise Meren, wethouder duurzaamheid Barbara Boudewijnse en Arjan van Leeuwen, voorzitter van de Wereldwinkel zitten in de jury. Zij leggen alle inzendingen naast elkaar en kiezen de mooiste. Dat zal moeilijk worden!


Doe mee! Fairtrade is een belangrijk onderwerp en daarom brengt het Fairtrade team Gooise Meren het onder de aandacht. Want met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat de koffie-, thee en chocoladeboeren in ontwikkelingslanden het beter krijgen en dat de wereld een stukje eerlijker wordt.


Fairtrade Gooise Meren zoekt versterking

Ieders inbreng, creativiteit en positiviteit kunnen we gebruiken. Van bewuste ondernemer tot organisatietalent, van creatieve denker tot duurzame Gooise Meren inwoner. Meer info vind je hier.

A4 ONTWERPWEDSTRIJD FGGM Chocola
.pdf
Download PDF • 210KB

Ondersteuning lokale duurzame initiatieven

Wil je een stuk groen van de gemeente adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Kun je contacten of hulp bij een businessplan gebruiken voor een duurzaam initiatief? Mail ons, vinden we fijn!

Word ook zwerfvuilambassadeur

Feline van Raaijen.png

Word zwerfvuil ambassadeur 

Inwoners ruimen zwerfafval op in meer dan de helft van alle 655 straten van Gooise Meren. Ook meehelpen? Geef je hier op.

Je kunt dan ook een afvalknijper aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Check hier op welke grond jouw huis staat en lees wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.

Biologische zaden, planten, bomen en nog veel meer vind je op de BioTuinWijzer. Ook voor inspiratie en hulp bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van een eigen (biologisch-ecologische) tuin, balkon of dakterras.

Recente artikelen