top of page

Bericht

Ook de familie Bowler wipt ze eruit


Dit jaar doet onze gemeente voor de eerste keer mee aan het NK Tegelwippen. Dit is een landelijke wedstrijd waar Nederlandse gemeenten proberen inwoners te enthousiasmeren zoveel mogelijk tuintegels te vervangen voor groen. Goed voor de biodiversiteit, de afwatering en je tuin voelt koeler op warme dagen.


De familie Bowler uit Bussum heeft maar liefst 53 tuintegels ‘gewipt’ om plaats te maken voor struiken, kruiden en plantjes. Ella Bowler: “Het is superfijn om vanuit de eetkamertafel uit te kijken op groen in plaats van die lelijke, grijze tegels. We hebben met de hele familie de tegels gewipt en laten ophalen door de Tegeltaxi van de gemeente. Handig want wij bezitten geen auto. Na het wippen hebben we de stroken afgegraven en gevuld met rijke tuinaarde. In april hebben we de planten erin gezet en, zeker toen het zo ontzettend warm was, heel veel gieters water gegeven. Niet alles is aangeslagen maar het merendeel heeft het gered en lijkt goed te wortelen. We gaan kijken hoe we de groene vakken verder kunnen opfleuren maar voor nu zijn we er al heel blij mee! Het leuke is, dat we nu al zien dat er al pissebedden en regenwormen in wonen”.


Boom- of geveltuintje

De gemeente is aan het inventariseren welke stukken gemeentegrond vergroend kunnen worden zodat onze gemeente veel groener kan gaan worden. Ook biedt ze inwoners de mogelijkheid om een stukje openbaar groen in bruikleen te nemen. Je kunt een geveltuin aanleggen of de ruimte onder een boom beplanten. Je kunt dit online aanvragen op gooisemeren.nl


Bij De GRRU in Bussum kweken en verkopen ze prachtige inheemse, wilde planten in de Hemelse Kas. Ook kun je ook advies krijgen over groene daken en letterlijk het dak op om langs een aantal voorbeelden te lopen.


Reserveer de Tegeltaxi

De taxi rijdt één keer per maand en haalt ze gratis op. De Tegeltaxi kun je reserveren op gooisemeren.nl


Op nk-tegelwippen.nl vind je veel inspiratie hoe je je tuin kunt vergroenen. Ook kun je daar het aantal door jou gewipte tegels doorgeven.


Adres en openingstijden van De GRRU vind je op altijdwerkplaats.nl

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page