top of page

Artikel

Circulair event voor ondernemers


In de week van de Circulaire Economie presenteert de werkgroep Duurzame Economie op 9 februari een online evenement voor het Midden en Klein Bedrijf over toekomstbestendig- en circulair ondernemen in de Regio Gooi en Vecht.


Dit evenement geeft jou als ondernemer in onze prachtige groene regio concrete handvatten om de eerste duurzame stappen te maken in jouw bedrijf. Inspirerende en aansprekende voorbeelden en goede praktische tips helpen jou een stukje vooruit.

AANMELDEN

Deelname is gratis maar we vinden het wel fijn om te weten dat je komt dus schrijf je hier in: https://www.eventbrite.nl/e/238154505537.

PROGRAMMA

19.30 - 20.00 Aftrap & Introductie in Circulaire Economie.

De avond wordt afgetrapt met een welkomstwoord namens de werkgroep en een korte introductie in de wereld van het circulaire ondernemen. Experts Ynske Betlem (Hilversum 100, circulair kwartiermaker en werkgroeplid WGCE) en Brigitta Boonacker (Zelfstandig Ondernemer en voorzitter van de Ondernemersvereniging Gooise Meren) vertellen hier meer over.

Het plenaire gedeelte wordt afgesloten met de inspirerende case van MUD Jeans: Het Gooise bedrijf MUD Jeans’ heeft als missie om de vervuilende mode-industrie te veranderen door te beginnen met het meest populaire kledingstuk: de spijkerbroek. Marketeer Danique Gunning vertelt het verhaal erachter en hoe elke MUD jeans na gebruik wordt gerecycled om zo grondstoffen te redden van de afvalberg.

Bert van Son van MUD legt in 20 slides van elk 20 seconden tijdens de PechaKucha in Hilversum van 2019 zijn concept uit.

20.00 - 20.50 Thema sessies in break out rooms

In vier breakout rooms gaan we meer de diepte in op de uitdagingen en kansen van specifieke circulaire trajecten of werkwijzen. Je kunt kiezen uit:

  1. Dealen met de Green deal: Welke regelgeving komt er zoals aan en hoe kun je als ondernemer daar slim op inspelen? Met Alje Kuiper van mijnimpact.

  2. De waarde van afval: Aan de hand van lokale voorbeelden en pilots bespreken we hoe je de afvalverwerking van je bedrijf kunt verduurzamen en zelfs kunt recyclen naar nieuwe verkoopbare producten. Met Peter (Babs) van Gisbergen (Business Hustlers & @MVO Lokaal) en Charlotte Hesterman (Charlutions & No Waste Caribbean Vibes).

  3. Revolutie in beauty industrie: Knappe Kapper Ecce uit Huizen neemt je mee in hun inspirerende verhaal over hun duurzame inkoop en gif stofvrije werkwijze. Met Karin Rienstra (Haven 5, Jude Foundation).

  4. De kracht van samenwerken met nieuwkomers/ statushouders: Gelijke kansen creëren voor iedereen, ook dat hoort bij toekomstbestendig ondernemen, maar hoe doe je dat? Met Ellen Reitsema (TWINburgerineng)

20.50 - 21.00 Afsluiting Door kwartiermakers Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren Ynske Betlem & Kees Hogenbirk.


Komentáře


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page