top of page

Artikel

Eerlijke markt zaterdag 30 oktober


UPDATE 1 NOVEMBER 2021: de Fair Fashion fietsroute kun je ophalen bij de meeste deelnemende winkels en de Wereldwinkel Bussum. Downloaden kan hier.


Als onze beweging iets organiseert, flyers, een cartoonist of bijvoorbeeld biobased bekers nodig heeft kijken we altijd of dat lokaal kan. Eigenlijk lukt dat altijd wel. Het is fijn om korte lijntjes te hebben en op de fiets naar afspraken te kunnen gaan. Bovendien is het, vinden wij, belangrijk dat je lokaal koopt zodat Gooise Meren een fijne plek blijft om te wonen. Met stenen winkels en creatieve mensen die je de omzet gunt.


LEASE JE JEANS

Wat veel mensen niet weten is dat je lokaal veel duurzame kleding kunt kopen. Gemaakt van eerlijke materialen, vaak gecertificeerd door de Global Organic Textile Standard, met respect voor mens en milieu. Een van de meer bekende voorbeelden is MUD Jeans, net over de gemeentegrens bij de creatieve hotspot De Groene Afslag. Zij zijn zelfs gecertificeerd door B-Corp waarvoor je een rigoureuze beoordeling moet afleggen om dit stempel te mogen dragen. Bij MUD kun je je, zeer duurzaam geproduceerde, jeans leasen en als je er klaar mee bent weer terug brengen.


EERLIJKE MARKT 30 OKTOBER

Op zaterdag 30 oktober organiseert het Fairtrade team Gooise Meren weer een eerlijke markt op het Julianaplein in Bussum van 11-15 uur. Hier vind je een mix van duurzame, lokale en eerlijke producten. Er is nog geen overzicht van standhouders, hou hiervoor hun Facebook pagina in de gaten.

FAIR FASHION FIETSROUTE GOOISE MEREN

Kleding ruilen, tweedehands kopen en dat wat je al hebt zo lang mogelijk gebruiken en repareren, als dat kan, zijn de meest duurzame opties. En toch wil je soms iets nieuws aanschaffen of je hebt het simpelweg nodig. Kies dan voor een duurzaam merk, dan weet je zeker dat het op een goede manier is geproduceerd met ook nog eens duurzame materialen. Op 30 oktober wordt door Fairtrade Gooise Meren ook de lokale Fair Fashion Fietsroute gelanceerd. Hoe handig dat je gewoon op de fiets langs kledingwinkels kunt gaan die ofwel duurzame merken voeren of vintage aanbieden.


VINTAGE WALHALLA OP FIETSAFSTAND

Afgelopen zaterdag is in de Havenstraat LøveStorm geopend, een vintage winkel meer gericht op 15 tot 30 jaar, zowel jongens als meisjes. Van de zomer is Cloffee erbij gekomen met een stenen kinderkledingwinkel op de Nieuwe Brink in Bussum. En natuurlijk staan ook de 'gouden oudjes' als Secret Closet met veelal merkleding uit het hogere segment en X-Change, met wat meer betaalbare merkkleding, vermeld in de fietsroute.


Je kunt ook meedoen aan de kettingkledingruil Naarden-Bussum of binnenlopen bij de swapshop van De Groene Stijl, geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 11-15 uur.

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page