top of page

Artikel

Gooise Meren Schoon & Groen actieVandaag start, gelijktijdig met het NK Tegelwippen 2024, onze Gooise Meren Schoon & Groen actie van onze werkgroep Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij. Inmiddels zijn er meer dan 400 zwerfvuilambassadeurs die samen met de gemeente ervoor zorgen dat Gooise Meren 100% zwerfvuil vrij wordt en blijft. Onze ambitie is om niet alleen schone straten maar ook groenere straten te krijgen.


Wat kun je doen?

De gemeente biedt meerdere mogelijkheden om je straat of buurt te vergroenen. Dat kan door het aanleggen van een geveltuin of door de ruimte onder een boom in je straat te beplanten. In een aantal buurten in Gooise Meren worden ook perken door inwoners beheerd. Voor alle drie de mogelijkheden heb je toestemming nodig van de gemeente. 

 

  • Je kunt een boomspiegel (de ruimte onder een boom) adopteren in jouw straat en deze beplanten en onderhouden. Ook kun je een geveltuintje aanleggen. Beide vraag je aan via dit formulier. Alle voorwaarden vind je hier.

  • Als je als buurt een groter groen initiatief bedacht hebt, bijvoorbeeld zoiets als het pocketpark in Bussum? Neem dan contact met ons op.  

 

Na jouw aanvraag ontvang je tips over welke planten goed groeien onder bomen en langs gevels. Op een klein stukje grond is veel mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld voorjaarsbolletjes of zomerbloemen planten. Dat maakt je straat mooier en ook bijen, vlinders en vogels zijn blij met de extra planten.


Gratis planten voor straatambassadeurs

Wil je vergroenen? Dan ontvang je van ons -zolang de voorraad strekt- gratis plantjes voor jouw groene project. Biologisch en inheems geteeld door de GRRU in Bussum.


Tegeltaxi

Ook dit jaar komt de Tegeltaxi gewipte tegels gratis ophalen. Maak hier een afspraak.

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page