top of page

Artikel

Stichting Gerben Struik


Gerben Struik is de initiatiefnemer van onze beweging Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren. Gerben zette zich sinds 2016 vol enthousiasme en soms met zijn vuist op tafel in om met inwoners, groepen, bedrijven en ambtenaren Gooise Meren verder te verduurzamen aan de hand van de Sustainable Development Goals (SDG's). In 2019 kwam het verdrietige nieuws dat Gerben is overleden. Ter nagedachtenis aan Gerben hebben wij onze stichting naar hem vernoemd.

Het stichtingsbestuur met v.l.n.r. Alje Kuiper, Rosa Pols, Barbara Boudewijnse en Kees Hogenbirk. In het midden staat Lucienne Struik.

Op 12 september heeft onze werkgroep circulaire economie college gegeven en workshops georganiseerd voor onze circulaire coaches. Bijzondere gast daarbij was Lucienne Struik, de echtgenote van Gerben. Uit handen van wethouder Circulaire Economie Boudewijnse, tevens bestuurslid van de stichting, ontving Lucienne naast mooie woorden een plaquette met het logo van de stichting waarop ook het logo van de SDG's.


Sustainable Development Goals

SDG's is een set duurzame ontwikkelingsdoelen die een route beschrijven naar groenere, eerlijkere en betere wereld. In september 2015 werden de SDG's formeel aangenomen door de algemene vergadering van de VN met Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling. Dat de vaststelling van de SDG's nog een lokaal tintje heeft lees je hier.

Misschien is het je niet opgevallen maar alle artikelen op onze website zijn gecategoriseerd in een thema zoals bijvoorbeeld een duurzame economie of lokaal voedsel. Wat minder bekend is, is zijn de SDG's die bij elk artikel staan. Een artikel over ons college circulaire economie valt onder SDG 9 (industrie, innovatie, infrastructuur) en SDG 12 (verantwoorde consumptie en productie).


Doel van de stichting

De stichting heeft als doel onze beweging in de breedst mogelijke zin te ondersteunen. Omdat een beweging geen rechtsvorm kent is de stichting opgericht, die zich voornamelijk bezighoudt met het werven van externe fondsen voor de verschillende duurzame initiatieven in onze gemeente. De stichting heeft een eigen bestuur, een huishoudelijk reglement en uiteraard geen winstoogmerk. Het stichtingsbestuur is te bereiken per mail.


Benieuwd hoe wij als beweging zijn georganiseerd? Lees het bij over ons.

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page